نمایش 1–16 از 23 نتیجه

نمایش 1–16 از 23 نتیجه

تومان6,592,000
مشاهده سریع
تومان4,160,000
مشاهده سریع
تومان4,529,000
مشاهده سریع

سرویس فیروزه

ست فیروزه (کد 7006)

تومان4,806,000
مشاهده سریع
تومان4,547,000
مشاهده سریع

سرویس فیروزه

ست فیروزه (کد 7003)

تومان4,474,000
مشاهده سریع
تومان5,084,000
مشاهده سریع
تومان4,654,000
مشاهده سریع
تومان2,960,000
مشاهده سریع
تومان2,619,000
مشاهده سریع
تومان2,846,000
مشاهده سریع
تومان2,846,000
مشاهده سریع

خرید ست فیروزه

همانطور که در دیگر مطالب فروشگاه کارما گفته شد، استفاده از ست فیروزه و سرویس فیروزه قدمتی به بلندای تاریخ دارد و از دیر باز مورد توجه بشر بوده است. در ابتده این سنگ به دلیل رنگ زیبا معروف شد اما مدتی نگذشت تا انسانها در طول تاریخ به فواید استفاده از ست فیروزه در زندگی روزمره ببرند. با اینکه بارها در مقالات مختلف به این سنگ و انواع ست فیروزه پرداته ایم اما امروز در مرکز فیروزه ایران قصد این را داریم با این مقاله به تفصیل این دانسته ها را مجدد با شما عزیزان و علاقه مندان این هنر زیبای ایرانی بازگو کنیم تا بتوانیم رازهای پنهان این گوهر ارزشمند را بشناسیم.

تاریخچه ست فیروزه

استفاده از سنگ فیروزه و کاربرد آن در انواع ست فیروزه قدمتی به وسعت تاریخ دارد و شاید بتوان آن را از قدیمی ترین سنگ های زینتی بشر دانست. استفاده این سنگ از پنج تا شش هزار سال قبل از میلاد مسیح شروع شده است. بررسی های باستان شناسان حاکی از آن است که مصریان باستان در سه هزار سال قبل از میلاد مسیح از آن سنگ در ساخت جواهرات و ست فیروزه و انواع اشیاء تزئینی استفاده کرده اند و حتی بعضا به همراه مردگان و مومیایی ها دفن می شده است. همین استفاده بیش از حد ذخایر فیروزه این کشور را به سرعت به پایان برده است.

در اواسط قرن هفده، بابتیست تاورنیه، بازرگان و جهانگرد فرانسوی اینگونه نوشته است:

پیروزه سنگی است که فقط در ایران وجود داشته و تنها از 2 معدن بدست می آید. یک معدن ببه نام صخره کهن که به مسافت سه روز با مشهد به سمت شمال غرب، فاصله دارد و در نزدیکی شهر بزرگی به نام نیشابور است و دیگر معدن را نو صخره می نامند که پنج روز از آن فاصله دارد؛ سنگ های نوصخره نسبت به صخره کهن بسیار نا مرغوب هستنو و می توان آنها را به قیمت پایین خریداری کرد در حالی که شاه استخراج از کهن صخره تنها به خود محدود کرده و کسی اجازه برداشت از آن را ندارد.

ست فیروزه در دیگر کشورها

پارسیان این سنگ را پیروزه به معنای پیروزی و موفقیت نام گذاری کرده بودند. بعدها این واژه به شکل تلفظ امروزی معرب گشت و فیروزه نام گرفت. برای اولین بار ست فیروزه از ایران و از طریق ترکیه وارد اوروپا شد و اروپاییان آن زمان به گمان اینکه ست فیروزه از ترکیه استخراج شده است، آن را سنک ترکی (Turquoise) که لغتی فرانسوی می باشد خواندند و به همین نام مشهور شد.

این در صورتی بود که خود ترک ها این سنگ را فیروز “Fayruz” می خواندند و آنها نیز ست فیروزه را از ایران وارد کشور خود می کردند. این در حالی بود که استخراج مرغوب ترین سنگ فیروزه جهان بیش از 3 هزار سال بود که در ایران و در شهرستان زیبا و با قدمت اتفاق می افتاد. در اروپا و پس از کاهش قدرت کلیسا بود که استفاده از ست فیروزه اوج گرفت و و مردم اجازه ساخت جواهرات با این سنگ را بدست آوردند.

چو امکان خلود ای دل در این فیروزه ایوان نیست                  مجال عیش فرصت دان به فیروزی و بهورزی

حافظ شیرازی

ست فیروزه در ابران

فیروزه مدت هاست در ایران شناخته شده است و سال های سال از آن برای تزئین از ساختمان ها و مساجد و بنا های مختلف گرفته تا تولید و ساخت انواع ست فیروزه استفاده می شود. هندوهای باستان نیز به فرهنگ استفاده از ست فیروزه و به کاربردن آن در بنا ها علاقه مند شدند و آنجا بود که این سنگ به هندوستان نیز راه یافت. از آن در ساخت تاج محل و زیبا سازی آن استفاده  شده است و به گفتخ باستان شناس ها در بسیاری از گورستان های آسیای میانه که مورد بررسی قرار گرفته است، آثاری از استفاده ست فیروزه در به خاک سپاری ثروتمندان پیدا شده است. ضمنا بیان شده که این فیروزه های اکثرا فیروزه نیشابور بوده است.

از اینگونه یافته ها نیز می توان به اسکلت زنی 45 ساله در اطراف معدن فیروزه که گفته می شود ساکن شهر باستانی در همان اطراف بوده است اشاره کرد. وی سنگ فیروزه ی بزرگی را سوراخ کرده و آز آن به عنوان ست فیروزه استفاده می کرده است. بررسی ها حاکی از آن است که این سنگ مربوز به 4400 سال قبل از میلاد مسیح می باشد.

لینک های مفید:

سال ها این سنگ به شکل سالم و بدون شکل خاصی که اکثرا تخم مرغی شکل بودند در تزئین جواهرات استفاده می شده است، و متاسفانه به دلیل عدم دانش کافی در تراش و فرآوری این سنگ سال ها به ترکه صادر می شده و پس از تراشکاری و شکل دهی به آن به شکل ست فیروزه به نام فیروزه ترکی به جاهن صادر می شد. گفته شده است کشور های بسیار با دانستن این خلاء در ایران قصد کسب مرکزیت فروش این جواهر را به نام خود داشته اند. اما اکنون این سنگ از معدن فیروزه نیشابور استخراج و در کارگاه های مختلف از جمله تولیدی های “مرکز فیروزه ایران” که در کارگاه های همین مرکز با در اختیار داشتن ماشینآلات به روز و تراشکاران کاربلد فرآوری و شکل دهی میشود سپس در انواع ست فیروزه استفاده شده  و با نام و برند ایران به سایر کشور های جهان صادر می شود.

مشخصات سنگ ست فیروزه

این سنگ یک کانی فسفات آبدار المینیوم به همراه مس است که به شکل بلور کج وجهی می باشد. تقریبا نیمه شفاف و مومی شکل است و سختی آن 5-6 اندازه گیری شده است. سنگ فیروزه برای استفاده در ست فیروزه در میان سنگ ها با تاثر از محلولهای اسید در آب شکل می گیرد و سپس به صورت توده ای فشرده و یا رگه هایجداشده از سنگ ها و همپنین به شکل گرد و قلوه ای با گوشته زیاد از فیروزه یافت می شود.

آب و هوای مناسب جهت شکل گیری سنگ فیروزه، گرم و خشک است.  این سنگ عموما در مکان هایی پیدا شده که یا صخره ها تحت تاثیر فعالیت های آتشفشانی بوده اند یا گرمای زمین در تهیه و شکل گیری آن نقش داشته است. این سنگ، دارای بافت های متخلخل است و هرچه از میزان تخلخلها و حبابهای آن کاسته شود سبب افزایش خلوص سنگ می شود و نتیجتا سختی سنگ و استحکام در مقابل شکستگی افزایش می یابد.

بعضا در انواع ست فیروزه وجود رگه های سیاه رنگ یا قهوه ای به چشم می خورد این رگه ها به دلیل اکسیداسیون آهن در ساخته شدن این سنگ ها می باشد. گاهی ممکن است که ترکیبات این سنگ متنوع تر و سبب تغییر رنگ آن شود. همانطور که ترکیب با ذرات ماسه یا اکسید منگنز، همچنین یشم سبز می تواند رنگ ها متفاوتی از خاکسنری که به آن فیروزه ماتریکس می گویند تا سبز به این سنگ بدهد. علاوه بر این، فیروزه میتواند با کانی های مالکیت و کیزکوال توده های فشرده شده و در هم تنیده را شکل دهد.

گونه عجمی این سنگ، یعنی فیروزه بدون رگه که بسیار پر طرفدار بوده و در ساخت انواع ست فیروزه کاربردهای زیادی دارد، بسیار گرانتر از گونه شجری و رگه دار است. اما گونه از از فیروزه که به آن فیروزه تار عنکبوتی میگویند و در آن رگه های سیاه رنگی به شکل تار عنکبوت وجود دارد بسیار مورد توجه و علاقه مخاطبان در به کار گیری این سنگ خاص در ست فیروزه می باشد . بغلاوه در تعداد محدودی از آنها رگه های طلایی وجود دارد که ارزش بسیار بالا و علاقه مندان زیادی دارد. پس از فیروزه آبی خوشرنگ نیشابور که در مرکز فیروزه ایران عرضه می شود و مرغوب ترین فیروزه است، فیروزه های سبزآبی و سبز از ارزش کمتری برخوردارند. که شکل گیری این رنگ ها در فیروزه به دلیل درصد ترکیب متفاورت عناصر و وجود ترکیباتی مانند آهن و مس می باشد.

همچنین دخالت ماده ای مانند پیریت و هماتیت که یک اینکلوژن محسوب می شوند، سبب شکل گیری رگه های طلایی می شود که بالطبع بر قیمت ست فیروزه ساخته شده با این سنگ می افزاید. با همه اینها سنگ فیروه آبی یکدست بسیار کمیاب و نادر است، به همین دلیل استه که فیروزه نیشابور تا این حد در سطح جهان مشهور و در انواع ست فیروزه پر استفاده است.

رنگ ست فیروه

رنگ معروف آبی ایرانی و یا آبی فیروزه ای در ست فیروزه به دلیل وجود عصر مس در ترکیب آن است. در واقع در محل معدن فیروزه اگر ترکیبات مس در املاح خاک بیشتر باشد تبیعتا رنگ این سنگ به آبی متمایل تر خواهد شد. و وجود آهن در محدوده برداشت، رنگ سنگ را به سبز متمایل می کند، البته از دست دادن آب سنگ طی مرور زمان رنگ ست فیروزه را سبز می کند.

علاوه بر این وجود آلومینیوم در معدن نیز رنگ سبز سنگ را بیشتر میکند و در صورتی که میزان روز بیشتر باشد، سنگ تبدیل به زرد و سبز می شود. البته این پدیده شدیدا نادر است و کمتر دیده است. مانند سنگ بسیار کمیابی که به شکل نگین انگشتر در تصویر مشاهده می کنید. همچنین وجود آهک رنگ فیروزه را متمایل به سفید می کند که البته این رنگ در صورت وجود عنصر اکسید آلومینیوم نیز در سنگ های استخراج شده دیده شده است.

منابع استخراج و تولید ست فیروزه

انواع ست فیروزه با سنگ های استخراج شده از ایران، چین، مصر و امریکا تا کنون تولید و عرضه شده اند. اگرچه میزان خلوص، رنگ و سختی سنگ ها بدست آمده در منابع مختلف متفاوت بوده، از لحاظ شکل ظاهری شباهت های زیادی به یکدیگر دارند.

مناطقی که در ایران این سنگ شناسایی و برداشت شده است عبارتند از: نیشابور، دامغان، ا.. آباد ، یخ آباد کاشمر، شهر بابک کرمان. که از اکثر این معادن با توجه به کیفیت و میزان خلوص برداشت می شود. البته گفتنی است مهم ترین و بزرگترین معدن فیروزه ایران در شهرستان نیشابور واقع است که سنگ های استخراج شده و انواع ست فیروزه تولید شده با این سنگ ها شهرت جهانی دارد. این شهرستان جزو بزرگترین شهرستان های ایران است که از گذشته های دور شهری بسیار مهم قلمداد می شده است. قرار گیری در شاه راه ابریشم و مسیر متصل کننده ی فلات ایران به آسیای میانه و فلات آناتولی و مدیترانه به چین و عبور کاروانان و بازرگانان بیشماری از این شهر، باعث شده این شهر تاریخی علاوه بر جاذبه های طبیعی زیبا از تاریخ و تمدنی غنی برخوردار باشد.

در کشور مصر دو معدن بزرگ در شبیه جزیره سینا وجود داشته است که آنجا به کشور فیروزه ای مشهور بوده. با اینکه قدمتی بسیار طولانی دارد، اکنون از اهمیت زیادی برخوردار نیست. البته استخراج شده از سنگ های این معادن کیفیت پایین تری نسبت به فیروزه ی ایرانی دارد و رنگی متمایل به سبز دارند. هم اکنون علاوه ست فیروزه تولید شده با سنگ های معدن فیروزه نیشابور، معادن شهر بابک با توجه به قدمت کمتر و منابع غنی فرصت بسیار خوبی برای فروش در بازار های جهانی دارند

ست فیروزه در غرب

جنوب غرب آمریکا منطقه ی غنی ای از سنگ فیروزه است و مردمان این سرزمین ها نیز علاقه خاصی به انواع ست فیروزه دارند. ایالت های آریزونا، کالیفرنیا، کلرادو، نیو مکزیکو و نوادا اصلی ترین منابع فیروزه را در اختیار دارند و ایالت آریزونا بزرگ ترین تولید کننده ست فیروزه در این کشور می باشد، البته نوادا با دارا بودن 120 معدن سهم زیادی در تولید ست فیروزه در این کشور را داراست؛ اما مرغوب ترین فیروزه استخراج شده در امریکا مربوط به معدن لس کریلوس در ایالت نیو مکزیکو می باشد. که قبل از کشف این غاره توسط اروپاییان، به دست بومیان امریکا از این معدن سنگ فیروزه استخراج و به وسیله آن برای خود ست فیروزه و انواع طلسم می ساختند.

مارکو پولو در سفر نامه خود به چین اشاراتی به استفاده چینی ها از ست فیروزه کرده است و به گفته بومیان چین 3 هزار سال قبل از میلاد در سی چوآن چین این سنگ استخراج می شده و تبت نیز معادنی از سنگ فیروزه وجود داشته است. هنرمندان چینی نیز علاقه مند به استفاده از این سنگ در ساخت ست فیروزه و خلق آثار هنری به وسیله آن بوده اند.

ست فیروزه اصل یا تقلبی

امروزه با توجه به امکانات و روش های شیمیایی موجود نوع اصیل فیروزه به ندرت در بازار عرضه می شود (البته تضمین می کنیم انواع ست فیروزه موجود در فروشگاه کارما، اصیل ترین این سنگ و استخراج شذه از معدن فیروزه نیشابور می باشد). گاها این سنگ را با روش های شیمیایی با پلیمر مخلوط می شود و تولید سنگ مصنوعی فیروزه را میدهد که در ساخت ست فیروزه با رنگ ثابت به کار می رود. البته به هیچ عنوان شادابی و زنده بودن سنگ زبیعی را ندارد. چرا که هرچند روغن دشمن فیروزه است و رنگ از رخسار این سنگ مب برد، چربی ها مانند پارافین یا پلاستیک مایع سبب بادوام شدن رنگ و براق شدن سنگ می شودو همچنین خلل و فرج آنرا نیز می پوشاند. همین زنده بودن فیروزه است که جذابیت استفاده از ست فیروزه را دو چندان می کند.

روش های سنتی و مدرن بسیاری برای به اصطلاح زیباتر و براق تر کردن این سنگ استفاده می شود که انواع آمیزش با روغن های رنگی و وکس ها و همچنین مواد پلاستیکی که به راحتی با اتصال یه شئ داغ به سنگ و سوزاندن مواد پلاستیکی میتوان تشخیص داد که سنگ به کار رفته اصل است یا خیر. طبیعتا انتشار بوی نا مطبوع سوختگی پلاستیک و یا عرق کردن سنگ  نشان از تقلبی بودن سنگ است.

البته در روش های مدرن که در آمریکا استفاده می شود و از ترکیبات خاص شیمیایی استفاده می شود که آنقدر شبیه به نمونه معدنی آن است که فقط از طریق دستگاه های مخصوص قابل شناسایی است و در حالت عادی هیچ نشانه ای برای تشخیص اینکه سنگ بکار رفته شده در ست فیروزه اصل است یا خیر، وجود ندارد. البته خوشبختانه این روش در ایران دیده نشده است و همان روش سنتی مورر استفاده است که با اندکی توجه قادر به تشخیص ست فیروزه اصل از تقلبی خواهید بود.

ست فیروزه یا سنگ های مشابه؟

گاهی اوقات سنگ های طبیعی موجود که در طبیعت یافت می شوند بسیار شبیه به سنگ فیروزه هستند، تا حدی که تشخیص را بسیار دشوار می کند. برای مثال سنگ واریسیت که در ایران نیز یافت می شود، شباهت بسیار زیادی به فیروزه دارد البته با رنگی نسبتا سبز. کریزوکولا نیز کانی دیگری است که به رنگ شبیه به فیروزه می باشد. اما سختی 2.5 تا 3.5 این سنگ، تشخیص و تفکیک از فیروزه را بسیار راحت تر می کند. جدول زیر شامل کانی های مشابه به فیروزه به همراه فرمول شیمیایی آن می باشد.

هولیت را به جای ست فیروزه نخرید

هولیت سنگ بسیار مشابه به فیروزه می باشد. تا حدی که از لحاظ ظاهری خیلی شبیه به ست فیروزه می باشد،  البته این سنگ به رنگ سفید بوده و دارای رگه نیز می باشد. اغلب با رنگ های بسیار نزدیک به فیروزه آن را شکل می دهند و در انواع ست فیروزه استفاده می کنند. برای تشخیص آن کافی است از حلالی  قوی مانند دی متیل فرماید استفاده شود. چراکه در برخی موارد استون قادر به تحلیل رنگ استفاده شده نیست. در هنگام خرید فیروزه حتما از اصالت آن اطمینان حاصل کنید.

فیروزه پرس شده

روش دیگری که برای ساخت فیروزه تقلبی وجود دارد، چسباندن و پرس نمودن فیروزه های شکسته شده و خرد شده است که با نوعی چسب مخصوص و پرس به همراه شیشه یا سرامیک و پلاستیک برای شکل دهی به آن استفاده می شود. سپس به وسیله رزین جلا داده می شود. تشخیص این سنگ تقلبی از ست فیروزه به این گونه است که رنگ در این سنگ بسیار مصنوعی و یکنواخت در تمام نواحی دیده می شود.

انواع سنگ در ست فیروزه

بسته به محل استخراج، سنگ های فیروزه از لحاظ ظاهری متفاوت هستند و همین مطلب باعث به وجود آمدن انواع ست فیروزه شده است

تفاوت ست فیروزه نیشابور و شهربابک کرمان

ست فیروزه کرمان دارای کانی پیریت می باشد، همین امر تشخیص را بسیار آسان میکند، اما تفاوت اصلی فیروزه کرمان با ست فیروزه اصیل نیشابور در رنگ آن است. فیروزه نیشابور کاملا آبی آسمانی و بسیار خوش رنگ است و عموما دارای رگه های سفید، قرمز یا خاکستری می باشد که نشان از منبع غنی آهن و آمومینیوم استو در آن خبری از پیریت نیست.

ست فیروزه با سنگ شجری یا عجمی؟

سنگ فیروزه عموما شامل سنگ های شجری، عجمی، توفال و خاکه می باشد. که انواع مورد استفاده در ست فیروزه سنگ های شجری یا عجمی می باشد. در ایران ست فیروزه با سنگ عجمی طرفداران بسیاری دارد و این موضوع در اروپا برعکس است و فیروزه شجری بیشتر مورد پسند آنهاست. البته از لحاظ کیفیت و ساختار نیز ست فیروزه ساخته شده با سنگ عجمی بسیار مرغوب تر از نمونه شجری آن است و این سنگ با رنگ آبی آسمانی خالص بسیار با ارزش بوده و در ایران بر اساس ابعاد و رنگ و خواص ظاهری با میلیون ها تومان قیمت دارند.

در ست فیروزه مدل شجری آن که دارای رگه هایی است نیز قیمت های متفاوتی وجود دارد. برای مثال اروپاییان برای ست فیروزه ساخته شده با سنگ شجر عنکبوتی که اغلب در تبت دیده شده است، بسیار ارزش قائل اند و قیمت های متفاوتی بر آن قرار می دهند. تراش کبوچان بیشتر مرد پسند اروپایی ها بوده است و تراش های دیگر خیلی مرسوم نیستند. البته گفتنی است فیروه نیشابور دارای رگه های درشت و قطعه های گوشت دار یک دست می باشد که در این زمینه با مدل تبتی خود متفاوت است که فیروزه نیشابور خوشرنگ ترین نمونه فیروزه شناخته شده است.

نگه داری از ست فیروزه

در بسیاری از منابع بیان شده زمانی که فیروزه بکار رفته شده در ست فیروزه به رنگ سبز متمایل شد در حال از دست دادن آب طبیعی خود است که دلیل آن قرار گیری در معرض مستقیم نور آفتاب برای مدت طولانی است که البته مرغوبترین فیروزه نیز در دمای بالای  درجه به سرعت آب خود را از دست می دهد و به رنگ سبز مات تغییر شکل می دهد. ست فیروزه به تماس با مواد آلوده و چرب بسیار حساس است. تماس با انواع کرم ها و مواد آرایشی شیمیایی و یا شسته شدن با آب کلر دار و صابون برای زیبایی این سنگ بسیار خطرناک است.

همچنین سنگ استفاده شده در ست فیروزه در مقابل خراش آسیب پذیر است و قرار گیری طولانی مدت در آب نیز برای زیبایی سنگ مضر می باشد. بهتر اس جهت حفظ سلامت و تجدید انرژی فیروزه، هر یک ماه یکبار در در تماس با سنگ های کوارتز، حدید و هماتیت قرار بگیرد تا به اصطلاح شارژ شود.

ست فیروزه طلسم یا زندگی؟

از این سنگ سال های بسیار زیادی است که به عنوان طلسم استفاده می شود و به جرات می توان گفت جزو قدیمی ترین سنگ های تاریخ بشریت است. انواع مختلفی از ست فیروزه برای استفاده های مختلف ساخته شده است، از مصون ماندن در مقابل یطان گرفته تا کسب قدرت های ماورایی و دلایل بیشماری که که انسان های نخستین را به استفاده از ست فیروزه ترقیب نموده است. طبق باور مصر باستان این سنگ “سنگ زندگی” نام دارد و از آن برای مومیایی و آرامش مردگان استفاده می شده است. البته یکی از قدیمی ترین ا=انواع ست فیروزه مربوط به چهار عدد گردنبند است که به گفته باستان شناسان به 5500 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد.

به گفته اکثر کارشناسان و باستان شناسان، فارغ از فرهنگ ها و نژاد ها، از بومیان آمریکا و فرعونیان مصر تا ایرانیان باستان و سلسله شانگ در چین، این سنگ را به عنوان سنگ شانس یا طلسم مورد احترام می دانسته اند و ست فیروزه جزو اکسسوری های مطرح آن دوران به شمار می آمده است. البته گفتنی است موزه شاه عباسی نیشابور که یک موزه تاریخی مربوط به قرن 7 هجری می باشد از همان دوران مرکز فروش و تراش انواع ست فیروزه بوده است، مرکز فیروزه ایران در همین موزه واقع است.

اعتقادات به استفاده از ست فیروزه

ست فیروزه در گذر از تاریخ دست خوش اعتقادات و باورهای بسیاری شده است. هندوها بر این باور بوده اند که داشتن ست فیروزه مخصوصا انگشتری در انگشت کوچک و نگاه کردن به ماه نو، ثروت بسیاری را به ارمغان خواهد آورد. همچنین برخی معتقد بودند استفاده از ست فیروزه انسان را در مقابل خطرات احتمالی مصون نگه میدارد، تا آنجا که اسب سواران ترک و ایرانی ست فیروزه مخصوص اسب هایشان داشتند و بر این عقیده بودند که اسب هایشان با این با این کار ایمن خواهند بود.

اعراب باور عجیبی نسبت به فیروزه داشتند، آنها معتقد بودند تغییر رنگ فیروزه نشان از خیانت است. و ایرانیان بر این باور بودند که تابش ماه بر سطح سنگ، برای صاحبش شانس و اقبال به همراه دارد و او را از شر بدی ها محافظت می کند.

بومیان و ساکنان قاره آمریکا این سنگ را پرستش می کردند و در آیین های مذهبیشان از ست فیروزه استفاده می کردند. در این تصویر ماسک آزتک ها را می بینید که در مراسمات مذهبی استفاده می شده است. سرخپوست های زونی معتقد بودند که فیروزه انسان را از شر شیطان نجات می دهد. و سرخ پوست های ناواهو آن را برای بارورکردن ابرها و شروع بارش باران به سمت دریاجه ها پرتاب میکردند.

خواص جسمانی ست فیروزه

همانطور که قبل از این بیان داشتم باستانیان عقاید بسیار زیادی در مورد فیروزه داشتند. تا حدی که آن را محافظ و دور کننده بدی میدانستند. ایرانیان باستان معتقد بودند که ست فیروزه بینایی چشم را افزایش داده و سبب درمان بیماری های سیستم بینایی شود.

مردمان سال های دور بر این عقیده بودند که رنگ  ست فیروزه از سلامت شخص استفاده کننده خبر می دهد. اگر استفاده کننده از از فیروزه بیمار یا ناتوان باشد رنگ زیبای فیروزه کدر خواهد شد و در صورت فوت، ست فیروزه کاملا رنگ خواهد باخت و مجددا اگر شخص جوان و سالمی از آن استفاده کند، به رنگ صابق باز خواهد گشت. البته امروزه نیز بسیاری این سنگ را برای درمان بیماری های تنفسی، التهاب حنجره و تقویت سیستمهای ایمنی توصیه میکنند.

ست فیروزه و احساسات

سالهای سال در روسیه از ست فیروزه برای نماد عشق و محبت استفاده میشد تا حدی که حلقه های ازدواج نیز فیروزه ای بوده است. مردمان انگلستان بر این باور بودند که ست فیروزه عشق را پایدار می کند. تا جایی که دوستان و عاشقان قبل از سفر به یکدیگر ست فیروزه هدیه مدادند تا از احوال هم با خبر باشند و یکدیگر را فراموش نکنند.

فیرزوه به سنگ حقیقت معروف است. و فرد را به بیان راستی و درستی  و بخشودگی ترقیب می کند و از پرخاشگری و نا امنی رهایی می دهد و استفاده کننده را به سمت بخشایشگری و درستی می کشاند.

ترک های عثمانی در گذشته برای جنگ با مسیحیان در لباس ها و شمشیر های خود از سنگ فیروزه استفاده میکردند و بر این باور بوده اند که این سنگ روحیه مبارزه طلبی را افزایش می دهد و بر ترسها و ناتوانی های غلبه می کند، با ایجاد حس برتری جنگجو را به سمت پیروزی میبرد.

چاکرا و مدیتیشن با ست فیروزه

یکی از اصلی ترین تاثیرات استفاده از ست فیروزه بر روی چاکرای پنجم یا چاکرای گلو می باشد. فیروزه به عنوان هماهنگ کننده این چاکرا کارکرد آن را کنترل می کند. این سنگ باعث تعادل در احساس صلح و وقار است و سبب هماهنگی در احساسات، تسکین تنشهای روانی و انتقال نقاط کانونی آکاهی به مرکز آن در قلب می باشد.

استفاده از ست فیروزه در زمان مراقبه و مدیتیشن با تاثیر قدرت ذهن آگاهی می افزاید و باعث بهبود مرقبه و افزایش آرامش ذهنی می شود.

هدیه متولیدین آذر، ست فیروزه

سنگ ماه آذر، فیروزه است و شاید بهترین انتخاب باری متولدین این ماه ست فیروزه است. علاوه بر آذر، متولدین بهمن و اردیبهشت نیز میتوانند از این سنگ استفاده کنند.

رنگ درمانی توسط فیروزه

دیدن فیروزه به رنگ آبی آسمان، نشان دهنده آب و حیات است که انرژی خوشایندی را القا می کند. آرامش بی حد و حصر در رنگ فیروزه ای چشم هر بیننده ای را به وجد می آورد و سبب کاهش استرس و نگرانی های افراطی می باشد. رنگ ها ست فیروزه از روش تا تیره، همگی سرشار از احساس شور و شعف هستند و نا ملایمات را از ذهن می زدایند.

X