یکی از پرکاربردترین متریالها در ساخت جواهرات، نقره است که طرفداران زیادی دارد. نقرههای مختلفی در بازار وجود دارند که هر کدام بسته به خلوص و ویژگیهای فیزیکی، کاربرد خاص خود را خواهند داشت. شاید برای شما سوال ایجاد شود که انواع نقره برای استفاده در جواهرات چیست؟ در این مقاله به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.
معرفی انواع نقره برای استفاده در جواهرات
نقره بسته به خلوص خود در دستههای مختلفی جای میگیرد. به طور کلی زمانی که شما جواهراتی را خریداری میکنید (خرید فیروزه)، در قسمتی از آن اطلاعاتی خواهید یافت که کیفیت متریال اولیه آن را مشخص میکند. کیفیت متریال اولیه با عددی بیان میشود که نشان دهنده خلوص آن است. توجه داشته باشید که در جواهرات بسیار کوچک کیفیت حک نمیشود زیرا فضای کافی وجود ندارد.
برای اینکه مشخص کنند چه مقدار نقره به کار رفته است از دو روش آزمایش سنجش و آزمایش اشعه ایکس کمک میگیرند. برای انجام آزمایش اشعه ایکس نیاز به دستگاهها و تجهیزات گران قیمتی است اما نتیجه آن بسیار دقیق بوده و هیچ آسیبی به فلز آلیاژ وارد نمیشود. در مقابل آزمایش اشعه ایکس، روش سنجش وجود دارد که برای پی بردن به میزان نقره موجود در یک آلیاژ مقداری از آن را آب کرده و ترکیبات و نسبتهای آن را تفکیک میکنند. در این روش به طور دقیق مشخص میشود که از هر فلز چه مقدار استفاده شده است.
نقره استرلینگ ۹۲.۵ برای ساخت جواهرات
محبوبترین نقره در ساخت جواهرات، نقره استرلینگ است که از آن برای ساخت انواع جواهرات کمک میگیرند. همانطور که از نام نقره استرلینگ پیداست، 92.5 درصد آن از نقره تشکیل شده و درصد باقیمانده از عناصر مس گرفته شدهاند. البته این مس قابل جایگزینی است و میتوان به جای آن از فلزات دیگری مانند روی استفاده کرد. نقره استرلینگ دارای ظاهر براقی بوده و میتواند جلوهای خاص به جواهرات هدیه دهد اما با ورود فشار ممکن است دچار فرورفتگی یا خراش شود.
نقره با خلوص ۹۹.۹٪ برای ساخت جواهرات
نقره با این درجه از خلوص نرم بوده و به راحتی میتوان آن را خراش داده و یا به طرح دلخواه تبدیل کرد. نقره با خلوص ۹۹.۹٪ معمولا نسبت به استرلینگ جلای کمتری داشته و به همین دلیل استفاده از آن در مراحل تولید جواهرات رایج نیست. البته قابل به ذکر است که نرم بودن این نقره مزایای مختص به خود را دارد به طور مثال به راحتی میتوان آن را به طرحی دلخواه تبدیل کرده و علاوه بر آن در برابر لکه مقاومت قابل قبولی از خود نشان میدهد.
عنصر نقره نیکل برای ساخت جواهرات
یکی از متریالهای مورد استفاده در ساخت جواهرات نقره نیکل که شباهت زیادی به استرلینگ دارد اما در واقع نمیتوان کوچکترین ارتباطی بین آنها پیدا کرد. تنها دلیل این نامگذاری رنگ آن است که به نقره شباهت دارد. از لحاظ ترکیبات تشکیل دهنده میتوان فلزاتی نظیر نیکل، مس و روی را در آن پیدا کرد. از آنجایی که بدن افراد ممکن است نسبت به نیکل واکنش دهد، نمیتوان گفت که مانند نقره ضد حساسیت بوده و استفاده از آن مشکل ایجاد نخواهد کرد. علاوه بر آن کیفیت پایینتری داشته و معمولا با قیمت پایینی فروخته میشود.
جواهرات آب کاری شده با فلز نقره
جواهرات آبکاری شده با نقره از یک لایه نازک نقره به همراه یک فلز اولیه تشکیل شده است. ابتدا توسط یک فلز دیگر جواهرات را ساخته و سپس با نقره یک لایه بر روی آن آبکاری میکنند تا رنگ و جلای فلز را داشته باشد. این جواهرات قیمت مناسبی داشته و معمولا به همین خاطر خریداران زیادی هم دارد اما با مرور زمان رنگ آن جلای اولیه را از دست خواهد داد و با گذشت زمان نقره از روی آن پاک میشود.
نقره تبت برای ساخت جواهرات
نقره تبت هم شباهت زیادی به نقره نیکل دارد زیرا بدون اینکه در ترکیبات آن اثری از نقره وجود داشته باشد، نام نقره تبت را به خود گرفته است. در تولید نقره تبت از فلزهای مختلفی استفاده میشود و هنگام خرید باید به این نکته توجه ویژهای داشته باشید زیرا ممکن است صرفا به خاطر زیبایی آن جواهر حاضر باشید آن را خریداری نمایید اما در واقع وجود فلزاتی نظیر سرب سلامت شما را تهدید خواهد کرد.
با توجه به اینکه از روشهای ذکر شده در ابتدای مقاله نمیتوان برای تشخیص میزان نقره به کار رفته استفاده کرد، بهتر است از همان ابتدا خرید خود را از فروشگاههای معتبر انجام دهید تا خیالتان بابت اصل بودن جواهرات نقره راحت باشد. فروشگاه فیروزه کارما متریال جواهرات را به شما معرفی میکنند و با آگاهی کامل میتوانید گزینه مناسب را خریداری نمایید.
دیگر مقالات کارما:
من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنینم چجوری باهاتون ارتباط بر قرار کنم
afarin matlab khobi bood
هزینه مشاوره آنلاین و حضوری باهم متفاوته
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
بی نظیر هستید